Основни храни за здравето на мозъка, препоръчват специалисти.  Някои хора

...
Основни храни за здравето на мозъка, препоръчват специалисти.  Някои хора
Коментари Харесай

Основни храни за здравето на мозъка

Основни храни за здравето на мозъка, предлагат експерти.  Някои хора считат, че животинската лой е нездравословна за тялото, само че в действителност тя предизвиква по-доброто асимилиране на питателните субстанции, укрепва имунната система и поддържа други значими телесни функционалности. Психиатри считат, че животинската лой е доста потребна освен за здравето, само че и за човешката душeвност.

Има значително хора, които страдат от години от фибромиалгия, синдром на раздразнените вътрешности и непрекъсната отмалялост. Оказва, че повода за това положение е диета, учредена на използването на храни с фибри и ниско наличие на мазнини. След като психиатри създали друга диета за себе си, здравето на хората било възобновено. Тялото действа вярно, единствено в случай че получава задоволително омега мастни киселини, някои от които не се намират в храните на растителна основа.

Каква е разликата сред скотски и растителни мазнини?

За да разберете това, би трябвало да знаете следните нюанси: без изключение всички артикули, без значение от произхода им, съдържат както наситени, по този начин и ненаситени мазнини; в растителните храни има повече ненаситени мазнини.

Свинското месо съдържа мононенаситени мастни киселини или с други думи олеинова киселина. Много диетолози предлагат да не се ядат скотски артикули с наситени мазнини, а да се заменят с по този начин наречените здравословни мазнини, които се съдържат в растителните храни. Но при такава диета тялото не действа вярно, то се нуждае от омега мастни киселини, които включват:

арахидонова киселина – клас Омега-6, която извършва редица значими функционалности, в това число възобновяване на мускулната маса, мембраните на мозъчните кафези и отбрана на мозъка от окислителни процеси; ейкозапентаенова киселина – Омега-3 клас, чиито съществени функционалности са укрепване и попречване на възпалителния развой.

Човек може изцяло да си набави тези субстанции единствено от артикули от скотски генезис. Докозахексаеновата киселина е от значително значение за здравето на мозъка. Той е доста богат на мазнини. 2/3 от него са мазнини и 20% от тях принадлежат на специфична киселина – докозахексаенова (DHA). Тази киселина извършва редица значими функционалности:

понижава риска от развиване на сърдечни заболявания; повишава концентрацията; намалява вероятността от развиване на депресия; премахва възпалението; предотвратява развиването на рак; забавя развиването на заболяването на Алцхаймер; предотвратява преждевременното раждане и предизвиква здравословното развиване на мозъка на бебето.

Без тази киселина мозъкът не е в положение да взема решение комплицирани проблеми, защото точно той предава невронните сигнали, нужни за интелекта. DHA е изключително нужна за развиването на мозъка на децата, нейният недостиг може да аргументи извънредно неподходящи последствия, до психологични разстройства.

Вегетарианците би трябвало да бъдат деликатни, защото диетата им не съдържа храни, съдържащи тази киселина. Някои хора се пробват да компенсират недостига й, като ядат храни с алфа-линоленова киселина (ALA), само че за тялото е доста мъчно да създава DHA от ALA.

Някои специалисти предлагат да се употребяват по 250-500 mg DHA всеки ден. Но при съществуване на здравословни проблеми, да вземем за пример нараснала тревога, меланхолия или сърдечни болести, дозата може да се усили до 4000 mg. Докозахексаенова киселина се съдържа в следните храни:

пилешко и пуешко месо; мазни риби; яйца; натурално кисело мляко.

Включвайки тези храни в диетата си, ще подобрите общото положение на организма и ще активирате мозъка си.

 infomax-logo-50-15-HW

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР